Paardrijles voor volwassenen
Beginnersles 

Wanneer u nog nooit paardgereden heeft en u wilt hiermee beginnen, dan krijgt u eerst enkele longelessen. Dit houd in dat u door een instructeur vastgehouden wordt aan een lange lijn, de longe. Het paard/de pony loopt in een cirkel om de instructeur heen en u krijgt de basisbeginselen van het paardrijden geleerd. Er wordt rustig aan begonnen, zodat u aan de beweging en het ritme van het paard/de pony kunt wennen. Wanneer u het paard/de pony zelf goed kunt controleren, het lichtrijden (gaan staan en zitten in het ritme van het paard/de pony) onder de knie hebt en u voldoende in balans op het paard/de pony kunt zitten kan er na een paar longelessen (afhankeljk van de vorderingen) in een groepsles meegereden worden.  

Wat moet je aan als je gaat paardrijden?

Bij paardrijden is veiligheid heel belangrijk. Daarom is het dragen van rijkleding bij ons verplicht.

 

 

Groepsles

In de groepslessen leert u verschillende figuren en hoe de verschillende hulpen toe te passen. In het begin krijgt u een makkelijk paard/pony, maar naarmate u verder vordert krijgt u ook steeds een iets moeilijker paard. Ieder paard heeft zijn eigen persoonlijkheid en moet op zijn eigen manier benaderd worden, het is een kunst om je iedere keer aan een ander paard aan te passen. In de zomermaanden maken we regelmatig een buitenrit met de groep. 

Carrouselles

Tijdens een carrouselles rijd je in groepsverband verschillende figuren op muziek. Het is de bedoeling dat de groep één geheel gaat vormen en de verschillende figuren gelijktijdig worden uitgevoerd. Hierbij moeten de ruiters goed naar elkaar kijken en zich steeds aanpassen aan de groep. 

Privé-les

Het is ook mogelijk privé-les te krijgen. Een privé-les kun je volgen op je eigen paard/pony of op een manegepaard/pony.

Wil je weten wanneer de lessen gegeven worden, kijk dan op onze lestijden pagina